Brammen-Bohres-Diks GbR

Boekhouding

De boekhouding is de kern van elke bedrijfsvoering. Hierin wordt de huidige bedrijfsvoering samengevat in een getallenwerk.

U wilt uw onderneming resultaatgericht sturen en plannen. We geven u hiervoor het ultieme instrument door u de boekhouding uit handen te nemen.

Uit ons team van medewerkers krijgt u één vast aanspreekpunt voor uw boekhouding. Hij of zij leert uw bedrijf in zeer korte tijd volledig kennen, waardoor hij of zij zich optimaal voor u kan inzetten. Zo garanderen we u eersteklas service.

Tot boekhouding behoren naast Financial Accounting ook de salarisadministratie en beleggingsadministratie.

Financial Accounting
Financial Accounting is de registratie van alle facturen in uw lopende bedrijfsvoering. Het vormt de basis voor het opstellen van de jaarrekening. Boekhouding van openstaande posten zit tegenwoordig standaard verwerkt in Financial Accounting. Onder onze service op het gebied van Financial Accounting valt zowel de debiteurenadministratie (vordering van nog niet-betaalde klantfacturen) als de crediteurenadministratie (het betalen van uw eigen facturen).

Salarisadministratie
Wij nemen u de complete afhandeling van uw salarisspecificaties uit handen.

Beleggingsadministratie
Alle gezamenlijke activa uit uw bedrijf worden door ons beheerd.

Jaarrekening

Balans
Op basis van de financiële administratie maken wij uw jaarrekening op. De balans en winst-en verliesrekeningen worden door ons samengesteld. Voor kapitaalkrachtige bedrijven (waaronder N.V.’s en B.V.’s) stellen we bovendien een verklarende bijlage op. Ook de publicatie van uw jaarrekening in elektronische overheidsbladen nemen we graag van u over.

Overzicht van overschot aan inkomsten
Voor belastingplichtigen die niet verplicht zijn een boekhouding bij te houden en een balans op te maken, vervaardigen we een overzicht van overschot aan inkomsten. Deze ‘vereenvoudigde jaarrekening’ vind zijn oorsprong in § 4, alinea 3 van de Wet inkomstenbelasting en wordt daarom ook wel 4/3-rekening genoemd. De winst wordt berekend als het overschot van operationele ontvangsten op de bedrijfskosten.

Brammen-Bohres-Diks GbR
Deutscher Steuerberaterverband e.V. Bundesministerium für Wirtschaft und Technologie Bund der Steuerzahler -  Der Steuerzahler Bundesministerium der Finanzen DATEV - Software und IT Dienstleistungen für Steuerberater, Wirtschaftsprüfer, Rechtsanwälte, Unternehmen, Public Sector