Brammen-Bohres-Diks GbR

Deskundig oordeel

Als u een eigen onderneming wilt starten vanuit uw werkeloosheid, kunt u een starterssubsidie aanvragen bij het arbeidsbureau. Deze starterssubsidie bedraagt momenteel maandelijks 67% van uw laatste netto maandloon plus een maandelijkse bijdrage van € 300,- voor uw zorgverzekering. De starterssubsidie wordt afgegeven voor maximaal negen maanden.

Voor de toekenning van de starterssubsidie moet u een schriftelijk oordeel van een deskundige hebben over de start van uw onderneming. Het belastingbureau Brammen-Bohres-Diks GbR is een deskundige instantie volgens § 57, lid 2 SGB III. Wij zijn bevoegd de levensvatbaarheid van uw startersonderneming te toetsen en hier een deskundig oordeel over te geven.

Ons oordeel omvat informatie over de oprichters, de oprichtingsdatum, het bedrijfsidee en de standplaats van de geplande zelfstandige onderneming. Daarnaast geven we een oordeel over de ingediende documenten, zoals het curriculum vitae, het financieringsplan, het omzetplan en de winstprognose.

Brammen-Bohres-Diks GbR
Deutscher Steuerberaterverband e.V. Bundesministerium für Wirtschaft und Technologie Bund der Steuerzahler -  Der Steuerzahler Bundesministerium der Finanzen DATEV - Software und IT Dienstleistungen für Steuerberater, Wirtschaftsprüfer, Rechtsanwälte, Unternehmen, Public Sector