Brammen-Bohres-Diks GbR

Beleggingsadministratie

De beleggingsadministratie is een onderdeel van onze Financial Accounting. Hierin noteren en beheren we de vlottende activa van uw bedrijf. Dit doen we op basis van afschrijvingsmethoden waarbij we uitgaan van het handelsrecht en belastingrecht.

Voor de financiële administratie van uw beleggingen gebruiken we een elektronische inventarisatiekaart die alle relevante data bevat, zoals aanschaf- en herstelkosten, aankoopdata en de levensduur.  Hiermee voldoen we aan de wettelijke administratieplicht.

De beleggingsadministratie heeft tevens als doel het vaststellen en ontbinden van aftrekbare investeringsbedragen – zowel met als zonder investering.

In de beleggingsadministratie houden we bovendien rekening met de wettelijke wijzigingen op het gebied van vennootschapsbelasting, de Groei Versnellings Wet en de Wet op de modernisering van het balansrecht.

Brammen-Bohres-Diks GbR
Deutscher Steuerberaterverband e.V. Bundesministerium für Wirtschaft und Technologie Bund der Steuerzahler -  Der Steuerzahler Bundesministerium der Finanzen DATEV - Software und IT Dienstleistungen für Steuerberater, Wirtschaftsprüfer, Rechtsanwälte, Unternehmen, Public Sector